Wat?

Flanders Food Festival

De Vlaamse culinaire sector werd een lange periode beproefd, nu is het tijd om terug te láten proeven! 

Met Flanders Food Festival zet Toerisme Vlaanderen - i.s.m. Horeca Vlaanderen en VVSG - dit najaar meer dan een maand lang de culinaire sector opnieuw op de kaart. Hoe? Met tal van unieke culinaire belevingen waarbij zowel horecazaken, producenten als steden en gemeenten zich van hun lekkerste kant tonen.

Culinaire experts gidsen je door het aanbod

Neem je smaakpapillen mee op reis door Vlaanderen en ontdek alle initiatieven via onze handige zoektool!

Overdonderd door het uitgebreide aanbod? Wij vroegen de crème de la crème van de Vlaamse gastronomie naar hun favoriete initiatieven en bundelden ze onder ‘keuze van de experts’. De ‘keuze van de redactie’ omvat dan weer de niet te missen activiteiten volgens de culinaire journalisten van Het Laatste Nieuws, De Morgen en NJAM.

Open Producenten Dag

Geen toprestaurants zonder topproducten. Vlaanderen is immers rijk aan bedrijven en producenten die met passie en vakkennis producten van topkwaliteit op het bord weten te toveren.

Om onze fantastische voedingsproducten en -innovaties in de spotlights te zetten, organiseren Vlaanderen, VLAM, Vlaio en Fevia Vlaanderen op zaterdag 23 en zondag 24 oktober de eerste editie van Open Producenten Dag.

Vlaanderen epicentrum van de culinaire wereld

De timing van het Flanders Food Festival is geen toeval. Dit najaar strijken ook de prestigieuze ‘World’s 50 Best Restaurants Awards’ en het ‘UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism’ neer in Vlaanderen. We laten de wereld dit najaar eens goed watertanden!  

Hieronder kan u de zone op de afbeelding aanduiden die later effectief getoond zal worden.