NorthSeaChefs zetten 'forgotten fish' op het menu tijdens Flanders Food Festival

Jaarlijks vangen onze Belgische vissers zo’n 18.000 ton verse vis. Daarbij zitten populaire soorten zoals noordzeetong, pladijs en tarbot. Maar ook heel wat onbekende en onbeminde vissoorten zoals zeebarbeel, tongschar en pijlinktvis. Tijdens Flanders Food Festival staan deze forgotten fish een maand lang centraal in de restaurants van de NorthSeaChefs.

Geplaatst op 20 september 2021
Leestijd 2

Eten wat de visser vangt

Sommige vissoorten worden vaak beschouwd als bijvangst, zonder commerciële waarde. Mensen zijn zich namelijk niet bewust van hun bestaan, noch van de culinaire mogelijkheden die de vissen te bieden hebben.

Door deze soorten in hun gerechten te verwerken, willen heel wat Vlaamse chefs hun respect voor alle soorten vis tonen. “We willen een nieuwe waarde creëren waar niet alleen de natuur voordeel uit haalt, maar alle leden in het verwerkingsproces: vissers, handelaars, chefs en consumenten. Onze leuze is dan ook: we moeten eten wat de visser vangt en niet vragen te vangen wat we willen eten!” 

Proef van de forgotten fish tijdens Flanders Food Festival

Ben je benieuwd naar wat deze vergeten Noordzeevissen te bieden hebben? Kom het ontdekken in verschillende NorthSeaChefs-restaurants!

Geef forgotten fish in via onze zoektool, ontdek de NorthSeaChefs in jouw buurt en boek jouw culinaire kennismaking met onze onbekende maar verrassend lekkere Noordzeevis!   

Hieronder kan u de zone op de afbeelding aanduiden die later effectief getoond zal worden.