Jong Keukengeweld gaat van start!

De Vlaamse gastronomie staat gekend om ‘gevestigde waarden’ als Peter Goossens, Viki Geunes, Geert Van Hecke en ga zo maar door. Maar evenzeer om een roedel up and coming jonge wolven, die onze toekomst op de internationale kaart verzekeren. En tijdens Flanders Food Festival kunnen 18- tot 30-jarigen tegen wel heel voordelige prijzen genieten van de kunstwerkjes van dat Jong Keukengeweld!

Geplaatst op 17 september 2021
Leestijd 2

Wat is Jong Keukengeweld?

Jongeren koken voor jongeren. Dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen. 27 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen de komende weken hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten … met jongeren van 18 tot en met 30 jaar.

En ‘onstuimig’ mag je gerust letterlijk nemen. Gedaan met stijf gedoe. Topgastronomie draait vooral om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven. Ons Jong Keukengeweld gaat voor de perfectie zonder gepolijst te zijn. Ze inspireren elkaar en dagen elkaar uit. Ze bereiden ongeacht de omstandigheden – ondergronds, in de lucht, op het strand, in toprestaurants en over de hele wereld – de lekkerste gerechten. Ze gaan terug naar de roots: from farm to fork. 

Topgastronomie aan kleine prijsjes

Dankzij de actie kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar die Vlaamse topgastronomie in oktober en de eerste week van november beleven aan een zeer voordelige prijs: 59 euro voor een driegangenmenu inclusief water en aangepaste wijnen en/of bieren.

Tafeltjes boeken kan vanaf 17 september, dus haast je naar onze zoektool of naar de website van Jong Keukengeweld!

Hieronder kan u de zone op de afbeelding aanduiden die later effectief getoond zal worden.