De 6 Brusselse hidden gems van Christophe Hardiquest

In het Brusselse Bon Bon treed je dankzij de open keuken in interactie met het culinaire universum van chef Christophe Hardiquest en zijn team. Daarbij richt Christophe de spotlights op ons eigen culinair erfgoed. Denk daarbij aan een creatieve en hedendaagse interpretatie van klassiekers zoals paling in ’t groen of tomaat garnaal. Als chef wordt Christophe goed omringd door een fijn team van jonge vakmannen. De maître d’hôtel van Bon Bon, Benoît Brochard, kaapte trouwens vorig jaar nog de ‘Maître d’hôtel Trophy’ weg in Lyon. 


Wie beter dan Christophe om zijn culinaire hidden gems met ons te delen?

Geplaatst op 03 september 2021
Leestijd 4
  • Bier & vertier: Cantillon

‘Net zoals veel andere Belgen ben ik erg trots op onze lokale en artisanale bieren. Meestal kies ik voor frisse witbieren. Vooral wanneer een bier koriander of citroen bevat, kan het me bekoren. Cantillon is een Brussels instituut dat vooral omwille van haar heerlijke geuzes bekend staat. Samen met deze brouwers heb ik een eigen bier – met toetsen van kardemom – ontwikkeld. Bij een ceviche van mosselen is het een match made in heaven.’

  • Favoriete cocktailplek: Salon Jalousy Club 

‘Vroeger ging ik vaker op stap met het volledige team. Als we tegenwoordig nog eens met z’n allen uitgaan, is de avond extra bijzonder. Van alle zaken die acteur Jérémie Renier uitbaat, ga ik liefst naar zijn Sablon Jalousy Club. De clandestiene bar zelf is minuscuul en een tikkeltje obscuur maar dat deert me niet. De bartenders zetten je hier immers een fantastische whisky sour voor, niet toevallig mijn lievelingsdrankje. Tip: vergeet het verplichte wachtwoord niet.’ 

  • Topslager uit de duizend: Geert Vermeire

‘Als ik één leverancier op handen draag dan is het wel paardenslager Geert Vermeire. Zijn slagerij vind je aan de basiliek van Koekelberg, in Ganshoren. Hier kom je voor traditionele specialiteiten zoals cervela (een rood gekleurde rookworst), museau de porc (varkenssnuit), filet d’anvers (Antwerps paardenvlees) of zelfs ponyvlees. Alles is hier even heerlijk. Inkopen doen, een praatje slaan met Geert en ik kan er weer tegenaan.’

  • Ontdekking van het jaar: La Canne en Ville

‘Voor een jonge chef als Kevin Lejeune van La Canne en Ville heb ik eindeloos veel respect. Hij heeft jaren als souschef van David Martin in La Paix** gewerkt en kaapte na nog geen jaar een michelinster weg met zijn eigen zaak. Terecht: hij weet bijzonder veel smaak in zijn gerechten te stoppen. Ik kan amper wachten om hier snel opnieuw een tafel te reserveren.’ 

  • Lokale wijnproeverij: Pinard Pirate

‘Ik koester een grenzeloze bewondering voor wijnprofessionals. Onlangs ontdekte ik via David Bohné een nieuwe coupe de coeur: de verrukkelijke champagne van Vincent Couche. David werkte jarenlang in de belangrijkste restaurants van Vlaanderen voor hij 3 jaar geleden met zijn importhandel La Cave à Dave begon. Met Pinard Pirate organiseert hij weekenddegustaties van natuurwijnen die ik iedereen kan aanbevelen.’ 

  • Chocoladefan: Pierre Marcolini

‘Meesterchocolatier Pierre Marcolini is behalve hofleverancier ook een goeie vriend van mij; ondertussen kennen we elkaar al meer dan 25 jaar. Volgens het bean-to-bar principe reist hij de hele wereld af, op zoek naar de zeldzaamste cacaobonen. Telkens wanneer hij iets nieuws ontwikkeld heeft, ben ik de eerste die mag proeven. In mijn keuken werk ik graag met zijn chocolade. Mijn persoonlijke favoriet is de praliné à l’ancienne. Word ik door een buitenlandse collega uitgenodigd om samen te koken, neem ik vaak Belgische Marcolini-chocolade mee als geschenkje. Zeker de moeite waard dus om één van de verkooppunten in Brussel aan te doen!’ 

Eén van Christophes Brusselse favorieten bezoeken tijdens Flanders Food Festival? Haast je naar onze zoektool en leg jouw culinaire ervaring vast!

Hieronder kan u de zone op de afbeelding aanduiden die later effectief getoond zal worden.