De 6 Antwerpse hotspots van Seppe Nobels

Vallen de termen duurzaamheid of groentechef? Dan denk je meteen aan Seppe Nobels, die van achter de kookpotten van Graanmarkt 13 de ene prijs na de andere binnenrijfde. Met een groene Michelinster begin 2021 als exponent. Enkele maanden geleden stortte hij zich in samenwerking met de stad Antwerpen op een nieuw project, Instroom, waarbij hij samen met anderstalige nieuwkomers een unieke fusion kitchen serveert.

Seppe en Antwerpen: een fantastische match. Niemand beter dus om je enkele culinaire hidden gems in ‘t Stad uit de doeken te doen!

Geplaatst op 31 augustus 2021
  • Relaxte streetfood: Camino

‘In de keuken van Camino koken mijn beste vrienden zij aan zij. Voor wie houdt van Aziatische streetsnacks in een losse formule, is dit adres een aanrader. Laatst at ik er nog Thaise clams met tomatenjus en een broodje bapao dat volledig op punt stond.’

  • Multicultureel Antwerpen: Beni Falafel

‘Veel mensen gaan er verkeerd van uit dat je als chef alleen maar geïnteresseerd bent in complexe gerechten, maar ik kan juist heel erg genieten van basisbereidingen zoals shakshuka of linzensoep. Van Beni’s broodje falafel dat krokant gebakken wordt op een bakplaat – nota bene met stalen strijkijzers – word ik instant gelukkig.’

  • Barfood en Belgische dranken à gogo: De Borze

‘De ondernemer achter Graanmarkt 13 is samen met een goeie vriend – die een uitzonderlijke wijnkennis heeft – een nieuw café begonnen aan de achterzijde van de Antwerpse Handelsbeurs. Het interieur heeft cachet omdat het zo authentiek is: alsof De Borze al 100 jaar bestaat. Het concept spreekt me ook wel aan: Belgische wijnen en bieren van de tap. Op de knabbelkaart vind je een tiental barsnacks terug zoals burrata of salami en ’s middags wordt er een dagschotel geserveerd.’ 

  • Grootstekelijke vibe: Lewis

‘Thomas Snijders is in mijn ogen een waanzinnig getalenteerde kerel. Bovendien zet hij al zijn borden persoonlijk in waardoor je als gast meer betrokken wordt in het verhaal en de filosofie achter Lewis. Dankzij de kosmopoltische uitstraling waan je je zelfs in Parijs; de tafels zijn alvast even gegeerd.’ 

  • Ambachtelijke koffieklets: Butchers Coffee   

‘Wat vroeger nog een beenhouwerij was, is vandaag een koffiebar met een eetkaart die op niveau staat. Butchers Coffee is intussen zo populair geworden dat je moet aanschuiven voor een plekje. Ik verwater instant bij de gedachte aan hun zuurdesemtoast met gepocheerde eitjes, mousseline en noordzeekrab; ook hun cheddarburger boordevol fijngesneden groenten is minstens even fantastisch.’

  • Chocoladegeheimen ontrafeld: Chocolate Nation 

‘Het bezoek aan Chocolate Nation met mijn kinderen van afgelopen zomer zindert nog steeds na. Al in de eerste kamer word je mee op sleeptouw genomen door de verschillende chocoladesmaken en ook processen als het tempereren van chocolade worden bevattelijk uitgelegd. Sindsdien beleef ik chocolade anders. Wist je bijvoorbeeld dat de praline hier is uitgevonden. Als je ziet dat de beste chocolatiers van het land, zoals Dominique Persoone, bewust kiezen voor een vestiging in Antwerpen, kan je alleen maar concluderen dat Antwerpen een belangrijk chocoladecentrum is en blijft.’

Eén van Seppes hotspots bezoeken tijdens Flanders Food Festival? Haast je naar onze zoektool en leg jouw culinaire ervaring vast!

 

Hieronder kan u de zone op de afbeelding aanduiden die later effectief getoond zal worden.