Antwerpse smaakmeesters geven startschot Flanders Food Festival

Van 1 tot 3 oktober verandert Antwerpen in één grote foodmarket en laten een 100-tal Antwerpse chefs je genieten van heerlijke proevertjes, dranken en andere verwennerijen. Het Antwerpse Smaakmeesters-festival vormt het knallende startschot van het Flanders Food Festival, dat de Vlaamse gastronomie 6 weken lang op de kaart zet!   

Geplaatst op 29 september 2021
Leestijd 3 minuten

Een weekend om duimen en vingers van af te likken

Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober nodigen meer dan 100 Antwerpse horeca- en speciaalzaken je uit om te komen genieten van hun culinaire verwennerijen. Ga je voor dat verfijnde voorgerecht, die kleurrijke curry of zoete zaligheid? Waarom niet gewoon allemaal?

Haal verschillende proevertjes af voor 3, 5 of 8 euro en neem ze mee naar een van de centrale eetpunten waar je ze coronaproof en in alle rust kan verorberen! Of ga voor een verrukkelijke Smaakmeesters-suggestie in het restaurant zelf: een groter gerecht of drankje dat de ziel van de zaak perfect vat.

Van kookworkshops tot kruidendoolhof

In de aanloop naar het proefweekend vinden op vrijdag 1 oktober ook reeds tal van culinaire evenementen plaats in de stad. Neem deel aan kookdemonstraties en -workshops, ga op culinaire wandeling met een stadsgids of maak je eigen creatie in het Smaakmeesters-labo.

Liever iets actiever? Ga dan op ontdekking in het kruidendoolhof of toon je mooiste pose tijdens de bieryoga. Afsluiten doe je met een drankje op de cocktailavond. Nog een late night boefkick? Haast je dan snel naar een van de nachtelijke foodtrucks. Kortom, Smaakmeesters is een groot culinair feest met alles erop en eraan!

Ontdek de deelnemende horecazaken hier.

Geen smaakmeesters zonder topproducenten

Naast topchefs heeft Antwerpen, en bij uitbreiding heel Vlaanderen, natuurlijk ook heel wat topproducenten. En die zwieren op Open Producentendag hun deuren open! Ontdek hier bij welke producenten je in het weekend van 23 en 24 oktober een unieke blik achter de schermen kan krijgen!

 

Hieronder kan u de zone op de afbeelding aanduiden die later effectief getoond zal worden.