Blog

Kom alvast in de mood met onze culinaire blogcontent.
Opgelet: het lezen ervan leidt tot een verhoogd risico op water in de mond. Je bent gewaarschuwd!

29/09/2021

Antwerpse smaakmeesters geven startschot Flanders Food Festival

Van 1 tot 3 oktober verandert Antwerpen in één grote foodmarket en laten een 100-tal Antwerpse chefs je genieten van heerlijke proevertjes, dranken en andere verwennerijen. Het Antwerpse Smaakmeesters-festival vormt het knallende startschot van het Flanders Food Festival, dat de Vlaamse gastronomie 6 weken lang op de kaart zet!   

Lees meer
20/09/2021

NorthSeaChefs zetten 'forgotten fish' op het menu tijdens Flanders Food Festival

Jaarlijks vangen onze Belgische vissers zo’n 18.000 ton verse vis. Daarbij zitten populaire soorten zoals noordzeetong, pladijs en tarbot. Maar ook heel wat onbekende en onbeminde vissoorten zoals zeebarbeel, tongschar en pijlinktvis. Tijdens Flanders Food Festival staan deze forgotten fish een maand lang centraal in de restaurants van de NorthSeaChefs.

Lees meer
17/09/2021

Jong Keukengeweld gaat van start!

De Vlaamse gastronomie staat gekend om ‘gevestigde waarden’ als Peter Goossens, Viki Geunes, Geert Van Hecke en ga zo maar door. Maar evenzeer om een roedel up and coming jonge wolven, die onze toekomst op de internationale kaart verzekeren. En tijdens Flanders Food Festival kunnen 18- tot 30-jarigen tegen wel heel voordelige prijzen genieten van de kunstwerkjes van dat Jong Keukengeweld!

Lees meer
03/09/2021

De 6 Brusselse hidden gems van Christophe Hardiquest

In het Brusselse Bon Bon treed je dankzij de open keuken in interactie met het culinaire universum van chef Christophe Hardiquest en zijn team. Daarbij richt Christophe de spotlights op ons eigen culinair erfgoed. Denk daarbij aan een creatieve en hedendaagse interpretatie van klassiekers zoals paling in ’t groen of tomaat garnaal. Als chef wordt Christophe goed omringd door een fijn team van jonge vakmannen. De maître d’hôtel van Bon Bon, Benoît Brochard, kaapte trouwens vorig jaar nog de ‘Maître d’hôtel Trophy’ weg in Lyon. 


Wie beter dan Christophe om zijn culinaire hidden gems met ons te delen?

Lees meer
03/09/2021

Op culinaire reis door Vlaanderen & Brussel met Willem Hiele

Eind dit jaar varen chef annex zeebonk Willem Hiele en gastvrouw Shannah Zeebroek een laatste keer uit. Restaurant ‘Willem Hiele’ is doorheen de jaren organisch gegroeid van huiskamerrestaurant tot een volwaardig universum voor eigenzinnige terroirgastronomie. En eigenzinnig is geen hyperbool: zo maakt Willem tarbot klaar in jutten koffiezakken en gaart hij zijn lam met gloeiende kolen in het zand. Bereidingen die aantonen dat Willem een uniek verhaal binnen de Belgische gastronomie aan het schrijven is.

Ontdek welke culinaire stops Willem maakt als hij door Vlaanderen en Brussel vaart!

Lees meer
31/08/2021

10x approved by Peter Goossens

Na meer dan 30 jaar in het vak is Peter Goossens niet alleen 1 van de 2 driesterrenchefs van België, hij is ook de peetvader van een nieuwe generatie topprofessionals. Zijn restaurant Hof Van Cleve wordt internationaal gezien als de absolute top en zijn persoonlijke signatuur staat garant voor culinair vakmanschap met wereldse invloeden. 

Als Peter zijn 10 favoriete adresjes deelt, luistert heel foodminnend Vlaanderen. 

Lees meer
31/08/2021

De 6 Antwerpse hotspots van Seppe Nobels

Vallen de termen duurzaamheid of groentechef? Dan denk je meteen aan Seppe Nobels, die van achter de kookpotten van Graanmarkt 13 de ene prijs na de andere binnenrijfde. Met een groene Michelinster begin 2021 als exponent. Enkele maanden geleden stortte hij zich in samenwerking met de stad Antwerpen op een nieuw project, Instroom, waarbij hij samen met anderstalige nieuwkomers een unieke fusion kitchen serveert.

Seppe en Antwerpen: een fantastische match. Niemand beter dus om je enkele culinaire hidden gems in ‘t Stad uit de doeken te doen!

Lees meer

Hieronder kan u de zone op de afbeelding aanduiden die later effectief getoond zal worden.